Headlines

MOTOSPORTSCHOOL NEWS UPDATE CORONA

Dag Motorvrienden

Hierbij een korte update over de corona situatie

De meeste van jullie hebben de laatste berichten gelezen of gezien op het nieuws. De Belgische regering heeft beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei.

Het belangrijkste onderwerp voor ons is natuurlijk de evenementensector. Momenteel is de overheid nog niet duidelijk wat een groot evenement of groot sportevent betekent. De definitie die hier aan gegeven zal worden de komende dagen is van cruciaal belang voor onze organisatie en werking.

Om ons voor te bereiden op het seizoen, zijn we bezig met het schrijven van een draaiboek over onze werking en het organiseren van trackdays en events. 

Belangrijk hierbij is hoe wij deze zouden kunnen laten doorgaan op een veilige manier met inachtneming van alle mogelijke maatregelen.

Dit draaiboek zal volgende week worden besproken met het Circuit om samen een veilige en werkbare omgeving te creëren.

Dit definitieve draaiboek zal dan verdedigd worden door het Circuit bij de overheid.

We beseffen allemaal dat dit een groot werk is en dat dit enkele dagen in beslag zal nemen. Niet enkel de motorrijders staan nu aan te kloppen bij de lokale overheden voor hun belangen.

Daarom hopen we natuurlijk op jullie begrip en geduld de komende dagen. Motorsportschool Zolder probeert volgende week al een bijkomende boodschap uit te sturen met de stand van zaken.

Graag benadrukken we nog eens onze visie over het annuleren van trackdays die we al gecommuniceerd hadden in een vorige newsletter.

In het geval er een dag niet kan doorgaan, dan zullen jullie een voucher in de plaats krijgen die geldig is op de gehele resterende kalender van de Motorsportschool. 

We begrijpen ook dat er nog andere reglementeringen zijn in onze buurlanden. Hier proberen we de situatie mee op te volgen om te zien dat onze buren de grens over mogen om een trackday bij te wonen in België.

Ook onze klanten uit de buurlanden willen we gerust stellen. In het geval dat er in België een trackday mag plaats vinden, maar de grenzen worden niet opengesteld waardoor u niet in staat bent tot in Zolder te geraken, dan zullen wij ook de correcte compensatie voorzien in de vorm van een voucher.

We wensen jullie nog veel sterkte in de deze bizarre tijden en hopen dat jullie allemaal gezond en fit aan het seizoen kunnen beginnen

Team Motorsportschool Zolder

Bericht van 24/04/2020


MOTOSPORTSCHOOL NEWS UPDATE CORONA

Dear Circuit Fanatic.

Every day we are facing new challenges, difficulties and new measurements from governments to contain the Corona virus in the world. We cannot deny this has a heavy impact on our daily lives and habits.

This situation is new for all of us, we must bear with it for the moment and think of our health in the first place.

Current measurements taken in Belgium do NOT affect our track days for the time being since we are starting the season in the beginning of May. Therefore, our booking system is still open and can be used.

Of course, there is an uncertainty among our clients which is normal.

Motorsportschool Zolder is following the situation and is in close contact with the Circuit of Zolder.

When the measurements will continue and/or prevent a track day to take place, we will assure our clients who have booked and payed that their money is not lost. Together with the Circuit and you, we will find a solution.

In this case, Motorsportschool Zolder, will provide you the opportunity to transfer the booking to another similar event on our calendar.

We kindly ask you also to have some patience when dealing with questions. We are overwhelmed by questions of which sometimes we also must wait for an answer. We do want to point out that our team is doing its best to ensure a beneficial solution for all parties in case this is needed.

With all the negative news that is going around, we try to find focus on other matters to channel our energy.

· We are building a new website

· Putting together a nice price pool for our racers but also for our track day riders.

· A BMW S1000RR has been bought together with MRP so you will have to opportunity to rent this bike during your track day.

· We will be ready with new BMW S1000RR’s for our Level Courses.

· The Circuit of Zolder will have a new asphalt layer beginning of May – construction is taking place right now (more info on the Facebook page of the circuit)

· And many more items on which we will be communicating soon.

Updates will follow, but for now we want you to stay healthy and stay fit to be ready for the new season.

Why not use the extra time you are obligated to take due to measurements to improve your physical health. You can go running or ride a bike, do strength exercises at home using your body weight.

And do not forgot… prepare your bike the best way you can!

Hopefully the situation calms down quickly so we can enjoy again our normal lives.

Until then, keep safe and keep healthy!

Motorsportschool Zolder

 

Bericht van 15/04/2020


2020

It’s this time of the year again …

                                      De data 2020 staan online !

 

Begin December dat betekent dat onze kalender voor volgend jaar weer helemaal klaar is en dat jullie kunnen beginnen plannen. Alles staat voor jullie klaar via www.motorsportschool.com

We beginnen 2020 met een voorjaarstrainingsdag in Zolder op donderdag 12 maart. Gevolgd door een   3-daagse voorjaarsstage in Cartagena ( 24-26 maart ). Daarna wordt het oude asfalt van Zolder opgebroken en wordt Circuit Zolder 5 weken een grote bouwwerf. Het vernieuwde asfalt zal worden ingewijd door de grote jongens van DTM tijdens het laatste weekend van april. Daarna is het aan ons en kan ons seizoen pas echt van start gaan.

We hebben een aantal nieuwigheden voor jullie in petto :

*/ Nieuw voor 2020 is dat er op maandag 7 juli een LADIES ONLY is waarbij onze normale niveau 1 wordt vervangen door een beginnerscursus exclusief voor dames. Alle motoren welkom behalve choppers en scooters.

*/ Op maandag 17 augustus organiseren we een LICENSE PLATE ONLY dag. Ook hier vervangen we onze klassieke niveau 1 door een groep die zal bestaat uit uitsluitend motoren die voorzien zijn van een nummerplaat. Ook hier zijn alle motoren welkom behalve choppers en scooters.

*/ Onze SPRINT en SHORT ENDURANCE-wedstrijden blijven bestaan maar krijgen een “officieel statuut”. Vanaf 2020 strijden de rijders voor het Vlaams Kampioenschap en onder de vlag van de Vlaamse Motorrijders Bond. Uiteraard zijn alle Waalse, Nederlandse, Duitse en Franse rijders nog altijd heel erg welkom. Er verandert weinig aan de succesvolle format. Alleen komen er terug 2 gesplitste races voor de Cup ( vliegende start ) en de Supercup ( staande start met de lichten ).

*/ Op donderdag 11 juni organiseren we een manche voor het Belgische Kampioenschap Endurance. Deze wedstrijd telt ook voor onze short endurance die voor de gelegenheid dubbel zo lang wordt en voor dubbele punten zal gereden worden.

*/ We willen ook onze rijders uit het ENDURANCE 4 FUN niet in de kou laten staan en dus blijft ook dit kampioenschap bestaan. De wedstrijden worden dit jaar uitsluitend in Zolder gereden omdat het moeilijker en moeilijker wordt in het buitenland te rijden zonder goedkeuring van de lokale federaties.

Voor diegene die niet weten wat kopen of wat vragen onder de kerstboom...tijd voor een nuttig kadoo ! Onze KADOOBON die je aanvraagt via https://www.motorsportschool.be/cadeaubon.aspx is altijd een garantie op succes tijdens de familiefeestjes. De waarde van de kadoobon bepaal je zelf.

En als je je deze tijd van het jaar zou vervelen … op 14 december rijdt het BMW Motorrad Endurance Team onder leiding van onze Werner Daemen de 8 Hours of Sepang in Maleisië. Vaste IDM-rijder Ilya Mykhalchyk  en Kenny Foray krijgen in het verre Oosten de versterking van Markus Reiterberger.        Alles is naar goede gewoonte te volgen via Eurosport.   

 

Dan rest er ons alleen nog iedereen een fijn en gezellig eindejaar toe te wensen.

Bericht van 4/12/2019
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET